Proyecto mierda

Wednesday, August 10, 2005


Bueno bueno! Després de un merescut descans i una mica de festa tornem a la càrrega. A continuació us presento un prototipus que, si queda aprovat, ens permetra produir cabines de Zeppelin gairabé en sèrie. He fet algunes fotos. Totes no les he posat, però si les voleu veure estan aquí.

La idea és deixar-se d'hosties de metacrilats, PVC's i demés collonades i passar-se al PoliEtilé Tereftelat (aka PET). Més concretament en forma de garrafa de 8 L d'aigua Font Agudes que hi havia per la cuina de casa meva. Tenint en compte que té una forma bastant semblant a un prisme rectangular. Que és molt Barat d'aconseguir. I que és facilissim treballar-hi. Penso que és una opció a tenir en compte. Així que sense més dilació anem a veure uns quants "Briconsejos (TM)".

ELS MATERIALS:


Els materials

Ben senzills i genscars: un cuter que talli, unes brides de nilon petites, una mica de cinta de carreter (la que fan servir els pintors. Si! aquella que és com de paper) , una garrafa de 8 L d'aigua d'aquestes que tenen una base més aviat quadrada i quatre pals de pinxu de xai que me vaig menjar ahir a la nit. Fàcil no?


La futura cabina

FER UNA PORTA ABATIBLE



Hem de separar el cul de la garrafa fent un tall amb el cuter. El tall s'ha de practicar seguint l´'ultima estria de l'ampolla, que és la única recta. Millor que amb ratulador marqueu per on voleu tallar. Jo no ho he fet i m'ha quedat bastant tort l'assuntu. Més o menys ha de quedar una cosa així:


Obertura frontal de la cabina

Tallar el cul i no la tapa de la garrafa és discutiple. Seria interessant que meditéssim que pot ser més favorable. Jo he escollit el cul perquè crec que les hèlixs i el timó aniran millor a la tapa.

Ara el que hem de fer és retallar una mica el borde de la tapa que ens ha quedat al fer el tall. Aixi podrem fer que al tancar la tapa quedi encavalcada per sobre de la cabina. Així aconseguirem un conjunt més sòlid i més estanc (que no ho serà molt, però bueno).


Oju amb els dits ganyans!



Ara el que tenim que fer es fer els forats per posar les brides. Les brides faran la funció de "biságaras" (algú sap com es diu en català?). Heu d'intentar que els forats quedin ben alineats, sino les passareu ben putes. També no us emocioneu amb el tamany dels forats, el just perque passi el plàstic però no la tanca.


Forats a la part de la cabina


Recordeu que us quedin ben alineats

Un cop tenim fets els forats s'han de posar les brides.


Uhooo!

Si la tanca de les brides va per dins quedarà més maco però crec que és més pràctic que quedin per fora.


Ale hop! Ja està montada la porta

Aquí és veu el que deia més amunt sobre l'encavalcament entre la porta i la cabina.




Que maco!

FER LES COMPORTES DE LLANÇAMENT

En primer lloc s'ha d'escollir el lloc on aniran. Jo que soc un garrulu les he fet a l'altre banda d'on tenien que anar. Però bueno això és fàcil d'arreglar.
Marquem els talls que farem amb el cuter o rotulador. Més que res per no perdrens després. Aquí també haurem de fer forats per posar les brides així que ja els podeu marcar. Personalment recomano que el primer que talleu siguin els forats per les brides. Us serà més fàcil!


No us talleu!


Les dues comportes de l'escotilla. Amb els forats per les brides


Els forats a la cabina

Per colocar les brides com he dit abans amb la tanca per fora és més pràctic. La millor manera de possar-les és la que il·lustra la foto. Una cosa important: no les apreteu massa. Sigueu prudents, perquè un cop paretades no es poden afluixar!




Les brides col·locades


Crec que plorarè de lo maco que és :_$


Comportes tancades


Llestos per l'acció!


detall de les brides

IDEA PER LES HÈLIXS I ELS ALERONS

Aquí és on tindrem més variants possibles. Aquí va la meva proposta.


El pinxo vertical seria el timó de cua (esquerra-dreta)


El horitzontal els flaps (amunt-avall)


Vista general


Vista desde dins

I aquí teniu la posició dels eixos que transmetrien el moviment del motor a les hèlixs.


Ara enteu perquè servien els pinxus no?

PD


S'ha de buscar un sistema de fixació millor per la porta ;)

FEINES PENDENTS

* Idear un sistema per obrir a la nostra voluntatn les comportes.
* Buscar motors, eixos i hèlixs baratos.
* Fer una reunió "seria". Crec que seria el moment ideal per fundar la Nerd & Geek Society xD

3 Comments:

At 1:06 PM, Blogger Guille Martínez-Vela said...

Grande grande! El número i posició d'hèlix ens ho haurem de rumiar més si volem que siguin veritablement útils.

Per cert, molt bo el cameo d'Ortega y Pacheco i Federico Ventosa.

 
At 5:37 PM, Blogger Bluedot said...

HAhahaahahahahhaahahah!

Grandioso els comentaris del pal "no us talleu, ganyans!" o "uns pintxos qeu em vaig jalar ahir"

Bravo, viva y ole!

 
At 5:42 PM, Blogger Jordi said...

Vale vale... però tenim una feina que fer! Ara si ens basem en aquest model de cabina hem de pensar com acoplar el glbous de manera eficient. Asín que amoure les nourones marietes!! Que a Sitges ni a Sitges semblarieu homes! JODER YA!!

 

Post a Comment

<< Home